Welsumer kippen

Het ideale hoen voor in uw tuin

Onze Welsumers

Wij hebben 2 foklijnen die elk bekend staan om hun specifieke eigenschappen. Vitaliteit en legkracht staan hoog in het vaandel.

1) Showlijn: Deze Welsumers worden geselecteerd op de raskenmerken welke beschreven staan in de KLN standaard Hoenders en dwerghoenders. We hebben een 3-tal foklijnen opgezet. Er wordt met deze Welsumers deelgenomen aan diverse tentoonstellingen in het land, zoals de Noordshow te Zuidlaren, Oneto te Enschede en WPKC te Zuidbroek.


Bijschrift foto: Foktoom showlijn

 

 2) Productielijn: Deze Welsumers worden geselecteerd op een goede productie van grote donkerbruine, gespikkelde eieren. Hiervoor zijn o.a. Welsumers uit Engeland gehaald. Voor meer informatie over deze foklijn verwijs ik u graag naar de volgende artikelen:

http://www.aviculture-europe.nl/nummers/12N05A10.pdf

en

http://edepot.wur.nl/304643 

 

Update najaar 2014: Helaas heeft een steenmarter een bezoek gebracht aan mijn hokken. Dit bezoek heeft mij al mijn Nut-Welsumers gekost. Een trieste gebeurtenis. Ik beraad mij nog of er in de toekomst weer Nut-Welsumers mijn hokken zullen bevolken, aangezien ik hiervoor eerst een reis naar mijn speciale contacten in Engeland moet maken.

Bijschrift foto: Engelse Welsumer haan productielijn

 

© M.Eissens
 

Wordt lid van de Welsumerclub en help mee om dit zeldzame ras in stand te houden. Het lidmaatschap is maar €15 per jaar. U ontvangt daarvoor 2 maal per jaar een clubblad. De Welsumerclub houdt elk voorjaar een clubdag in Eet Tapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85 te Welsum (Ov) Kijk op de website van de Welsumerclub voor de exacte datum. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. De Welsumerclub is een warme vereniging en kan u o.a. helpen aan dieren of broedeieren. Het is belangrijk voor de toekomst van het ras dat houders/fokkers verbonden blijven door een rasvereniging. Voor meer informatie zie www.welsumerclub.nl